top of page

Hanna Olofsson

Födelseår: En kall vinternatt i januari 1984

Familj: Två vanliga föräldrar, en bror och en dräglig rottweiler vid namn Snoddas.

Arbetat i stallet sedan: Början

Arbetsuppgift: ALLT, utom att använda skruvdragaren

Bäst med Team Olofsson: Personalen, hästarna och ägarna! Alltihop skulle man kunna säga! Framförallt optimismen och framåtandan.

Oanad talang: Multitasking av den högre skolan

Licens?: A

Beskriv dig själv med tre ord:

Fritidsintressen: Goda vänners sällskap

Äter helst: När jag är hungrig

Lyssnar på: Alla, utom min mamma om vi är osams

Drömresa: Hawaii

Favoritfärg: Olika, just nu rosa.

Bästa travminne: Kronprinsessan Victorias lopp var roligt! Breeders uttagningen med min första egna travhäst var stort då.

Favoritkusk: Erik Adielsson

Favorithäst i stallet: Har många..

Bästa häst jag kört: Kört fina hästar men väntar än på den egna stjärnan

Bästa häst jag sett: Varenne

Bakgrund inom travet

Började min hästkarriär som galen ryttare på en shetlandsponny vid början av min fyraåringssäsong. Bytt upp mig allt eftersom storleksmässigt, och för er som sett min längd idag kan ni förstå att den där shettisen skulle haft det jobbigt om han levt idag.

Man kan ändå säga att han satte "ribban" för min framtida karriär så här långt. "- Är man nog envis och målinriktad så går det mesta."

 

Började sedemera med ponnytrav och vid 18 tog jag körlicens för stor häst. Har haft förmånen att köra lopp och jobba i flera olika länder. Nordamerika (med egen häst) och Australien (med passgångare) känns mest häftigt. Jag har dock alltid varit stationerad i Boden.

De gånger jag varit iväg har det endast handlat om några månader i stöten. Jag är tacksam för alla hästar jag fått köra. Jag är fast besluten om att varje gång har jag lärt mig något. Om inte annat blivit en erfarenhet rikare.

 

Jag kvitterade ut proffslicensen i Januari 2011. Fick ta över många av mamma Gunnel Fredrikssons hästar som jag ändå varit med och tränat intensivt under de senaste åren. Början på min karriär som egen företagare är jag ganska nöjd med, men det finns ALLTID mycket att förbättra.

 

Jag försöker omge mig med kunniga människor och hästar med potential.

Det tror jag är en väg att gå. Min verksamhet skulle inte vara något utan min personal och mina hästar. Tillsammans är vi ett TEAM!

bottom of page